tiistai 15. huhtikuuta 2008

Jätetään Koulu rauhaan

On aina mukava lukea, että turkulaisilta päättäjiltä löytyy aloitteellisuutta. Turun kulttuurilautakunnan demarit ehdottivat 12.4. Turun Sanomissa seniorien kulttuuritalon perustamista Turun keskustaan. Sellaista varmaan tarvitaankin aktiivisille kokeneemmille kansalaisille, joilta omat kokoontumistilat puuttuvat.

Mutta minun on tunnustauduttava konservatiiviksi mitä tulee ryhmän ehdotukseen senioritalon sijoittamiseksi.

Panimoravintola Koulua ei ole syytä ajaa pois nykyisestä kiinteistöstään. Kysymyksessä on persoonallinen keidas tusinakapakoiden viidakossa. Miellyttävä miljöö itse pantuine oluineen on paikka, johon voi ylpeänä viedä vieraat niin muualta Suomesta kuin muualtakin maailmasta. Myös Koulun keittiö edustaa kaupungin parhaimmistoa.

Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilökunta on aina antanut tilaa myös monien ravintoloitsijoiden kammoksumille poliittisille keskustelutilaisuuksille ja monille kulttuuritapahtumillekin. Muun muassa Turun Sdp:n juttutuvat pidetään Koulun hissanluokassa. Näin toivon tapahtuvan myös jatkossa ja uskon puhuvani laajan sosialidemokraattisen aktiivijoukon puolesta.

Perustetaan seniorien kulttuuritalo vaikkapa Palatsin kiinteistöön ja jätetään Koulu rauhaan.

2 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Myös minulle tuli seniorien keitaan vaihtoehtoisena paikkana ekaksi mieleen Palatsi. Humoristisesti ajatellen nuorisotilan muuttaminen senioritilaksi tuntuu ihan luotevalta jatkumolta.

Enpä usko, että tilan kunnostus tähän käyttötarkoitukseen edes olisi kauhean kallista. Palatsin kohdalla täyttyisi myös kulttuuridemarien vaatimus lyhyestä matkasta torin bussipysäkeille.

Jari Nikkola kirjoitti...

Palatsi pitäisi saada eteenpäin joka tapauksessa. Jostain syystä Johan Hollstenin "Turun Savoy" -idea ei herättänyt kaupunginhallinnossa mitään mielenkiintoa, miksei siis seniorikeskus? Tosin, tila on kallis ja järjettömän kokoinen ja -muotoinen lähes mihin tahansa käyttöön. Seisonee tyhjillään jatkossakin?