lauantai 27. lokakuuta 2007

Ammattimaista vai ideologista?

Kaupunginvaltuutettu Heikki Pälve (kok.) pohtii tänään 27.10.2007 Turun Sanomissa kaupunginjohtajan talousohjelman ihanuutta. Hän peräänkuuluttaa ammatti-ihmisten valmistelun hyväksymistä ideologisten vastakkainasettelujen sijaan. Kaupunginjohtaja (kok) ja talousjohtaja (kok) ovat kuitenkin valmistelleet ohjelman, jota on mahdotonta kaikilta osiltaan hyväksyä, juuri siitä syystä, että se ei kaikilta osiltaan vaikuta ammattimaisesti vaan ideologisesti tehdyltä.

Btw miksi terveyslautakunnan varapj Pälveelle kelpaa tämä ammatti-ihmisten lausunto, mutta ei terveystoimenjohtajan Markku Suokkaan (sit.) lausunto terveystoimen ensi vuoden budjetista? Sen sijaan kaupunginhallituksen (luottamusmieselin) näkemykset terveystoimen ongelmista olivat hänen mielestään viisaampia.

Ai että miksi kaupunginjohtajan talousohjelma ei vaikuta ammattimaisesti valmistellulta? Siinä annetaan ymmärtää, että Lehtolaakso Oy on velaton yhtiö ja siitä tulisi huomattava myyntitulo. Se ei pidä paikkaansa, tutustukaa vaikka Lehtolaakson tilinpäätökseen. Siksi toisekseen eräistä arava ym. järjestelyistä johtuen Lehtolaakson myyminen kokonaisuutena ei olisi edes mahdollista.

No miksi se sitten vaikuttaa ideologiselta? Koska myymisellä olisi välittömät vaikutukset asuntojen hintoihin ja kokoomuksen kannattajien vuokratuloihin Turussa. Asumisen kustannukset nousisivat entisestään. Kuppaiset saisivat muuttaa muualle tai heidän pitäisi ruinata lisää rahaa sosiaalitoimesta. Sitä talousjohtaja ei ole ainakaan vielä laskenut, kuinka paljon sosiaalipuolen menot kasvaisivat. Muusta toiminnasta menetettävien rahojen kohde on ainakin selvä: vuokraisännät.

Ei kommentteja: