lauantai 15. maaliskuuta 2008

Cay Sevónin haaste

Vihdoin kulttuuripääkaupunki on saanut varsinaisen johtotähtensä. Ehkä odotin vielä tunnetumpaa kulttuurinimeä ja olin hieman huolissanikin siitä, olisiko tällä talouden tajua. Noin suuri projekti vaatii myös sitä. Mielessäni siinsi Georg Dolivon kaltainen kulttuurinimi, jolla olisi myös talouden tajua. Mutta lienee hyvä näin.

Kulttuuripääkaupunkisäätiön väki piti valintaprosessin visusti salassa. Kyselin kovasti toimitusjohtajan perään, mutta aina sain vastaukseksi, että heihin kannattaa luottaa. Ja eivätköhän he olleet luottamuksen arvoisia, niin haluan uskoa. Olisi tietenkin kovin mielenkiintoista tietää, keitä muita hakijoiden joukossa oli.

Cay Sevón omaa mainion suhdeverkoston ja hänen täytyy ymmärtää jotakin myös taloudesta. Minulla ei ole mitään käsitystä hänen kulttuuritaipumuksistaan, mutta nekin selvinnevät lähikuukausina. Toivotan hänelle onnea ja menestystä vaativassa työssään.

Nyt Sevónin haasteina on voittaa Turun seudun kulttuuriväen luottamus puolelleen ja kerätä pääkaupunkivuoden hankkeisiin yksityiseltä sektorilta muhkea 18 miljoonan euron tuki. Ne ovat isoja haasteita. Mikäli niiltä jää aikaa myös sisältökysymyksiin, toivon hänen jakavan näkemykseni siitä, että 2011 tulisi olla erityiseti lasten kulttuurin ja kaikkien turkulaisten, eli populaarin kulttuurin vuosi. Vuosi ei saa jäädä eliittien näpräämiseksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Monitor de LCD, I hope you enjoy. The address is http://monitor-de-lcd.blogspot.com. A hug.