keskiviikko 15. elokuuta 2007

Katsojamenestys

Viime kesinä olen harrastanut kesäteatteria hallinnosta käsin. Johdan puhetta Turun Työväen Teatterin Kannatusyhdistyksessä, joka on järjestänyt kesäteatteritoimintaa Turussa vuodesta 1928 lähtien, siitä viimeiset 20 vuotta koko perheen teatteria toteuttaen. Yhdistyksen ylläpitämä Turun Kesäteatteri Vartiovuorella on taatusti Suomen suurin koko perheen näytelmiin keskittynyt kesäteatteri Suomessa - siitä saimme näytteen tänäkin kesänä.

Kesällä 2006 väkeä katsomoomme houkutteli satuklassikko Lumikki ja ilkeää äitipuolta tulkitseva Krisse Salminen vetivät katsomoomme yli 34 000 katsojaa. Täksi kesäksi teimme ulkonäyttömöille sopivan sovituksen J.M.Barrien legendaarisesta Peter Panista. Nimiroolin teki loistava Antti Lang Helsingistä ja Kapteeni Koukkuna hauskutti Jukka Leisti Tampereelta. Tällä konseptilla saimme tänään 15.8. päättyneellä kaudella peräti 35 000 katsojaa. Se ei ole hullummin, kun näytöksiä oli 58 ja katsomoon mahtuu 650 henkeä.

Sain yhdistyksen johdettavakseni pahasti velkaantuneena kolme vuotta sitten. Kesäteatterimaailmassa näyttää käyvän niin, että kun menee pieleen, niin sitten menee kunnolla pieleen. Kun taas menee hyvin, saattaa vähän rahaa jäädäkin. Nyt näyttäisimme löytäneemme konseptin, jolla väkeä saadaan katsomoihin. Teatterimme palvelee lapsiperheitä ja talousaluettamme loistavasti, joten työmme ei mene hukkaan. Kiitos taas kaikille katsojille, lipunmyyjille, henkilökunnalle ja ennen kaikkea yhdistyksen jaksaville jäsenille.

Ei kommentteja: