perjantai 14. syyskuuta 2007

Lämmin kiitos juhlani muistaneille

Täytin viime viikolla 30, minkä kunniaksi sain Ari Korhoselta Frederikin parhaat. "Mä oon kolmekymppinen, takana on luja putki rilluvuosien." Tänään Korhonen pahoitteli lahjaansa uudestaan. Kävin viime viikonloppuna Lahdessa Sdp:n tulevaisuusseminaarissa, mihin ajoin käytännön syistä yksin. Pysyin hereillä mennen tullen Frederikin ansiosta, joten en ole lainkaan pahoillani saamastani lahjasta. Sanat ovat kertakaikkisen huvittavia kuten toteutuskin. Filosofinen pohdinta kohdistuu siihen, onko kysymys taiteilijan itseironiasta vaiko tahattomasta huumorista.

Itse syttärijuhlassa Ruissalon Kansanpuiston vanha kesäteatteripaviljonki oli täynnä vanhoja ja uusia ystäviä, sukulaisia, tovereita ja tuttavia. Meininki oli hieno, kiitos kaikille mukana olleille. Erityisen ylpeä olen Turun seudun musiikkioppilaitoksen kahden bändin esityksistä. Sekä Turku Swing, että Not So Grand Funk Jam Band keräsivät paljon ansaittuja kehuja. Myös Taideakatemian opeilla sirkustaituruuttaan esitellyt Erika "Typy" Halonen ihastutti. On mukava voida silloin tällöin antaa esiintymistilaisuuksia oman seudun nuorille osaajille.

Eivätkä Aurinkoravintolan braatwurstit ja hapankaalit, äitin piirakat tai omat boolisekoituksetkaan jääneet vaille kehuja - päin vastoin. Ja Annika ja äiti koristelivat paikan nätiksi. Olen otettu läheisteni viitseliäisyydestä.

Tähän liittyvät myös lukuisat muistamiset juhlavieraiden ja muiden tuttujen parista. Erityisen mielissäni olen Matti Koskelinin perikunnalta hankitusta 1970-luvun tyylikkäästä italialaisesta polkupyöräkaunottaresta, sekä eräiden valtion päämiesten tyylikkäistä rintakuvista. Kaikki lahjat ja kortit olivat kovasti mieleeni (joskin demarinuorilta saamani upea cityrinkka kehotettiin avaamaan varoen ja sisällä olikin Ritva Santavuoren kirjoittama kirja, jossa hän on itse kannessa).

Kiitos kaikille asiaan sekaantuneille. Parin vuosikymmenen kuluttua järjestän taas juhlat.

1 kommentti:

laura kirjoitti...

Paljon onnea! Juhla vaikuttaa olleen melkoisen hilpeä ja varsin onnistunut. Hyvä niin.