tiistai 31. heinäkuuta 2007

Onko mikään pyhää kun kännätään?

Turku on upeiden kesätapahtumien kaupunki. Yksi turkulainen pop-ikoni DBTL täytti 20 vuotta, mitä kävimme Annikan kanssa todistamassa. Eräiden arvioiden mukaan tapahtuma liikutti Aurajoen rannoille yli 100000 ihmistä, minkä rinnalla pienet lieveilmiötkin ovat sivuseikka. Laiturille on tilausta.

Parhaiten mieleemme jäi pari lauantaista päiväkeikkaa. Emma Salokoski Ensemble oli fantastinen. Lauantaina klo 14.00 oli liikkeellä lähinnä hyvästä musiikista kiinnostuneita, eikä niinkään ohrapirtelöä musiikin varjolla kilpaa kitkeviä. Toinen mainio kokemus oli vanha kunnon Grand Slam. Vain yksi oli joukosta poissa, mutta laulut ja henki olivat siellä. Puntti Valtosen riehakkuus ja esiintymistaito korvasivat Leskisen leskimäisyyttä. Ihmiset olivat hyvin keikassa mukana. Loppuillasta olisi monilta todennäköisesti mopokin karannut.

Yöllisten keikkojen aikana sen sijaan koimme olevamme väärässä paikassa. Festivaalien uuden suosikin Paula Koivuniemen aloitettua musiikkinsa eräs tanssimisesta innostunut pariskunta talloi ja töni meitä sillä seurauksella, että meillä oli juomaa enemmän vaatteilla kuin mukeissa. Kun Annika huomautti asiasta, seurauksena oli nyrkki nenään. Perään tämä nyrkkeilytaitoinen rouva näytti kieltä ja keskisormea ja kehotti haistelemaan eräitä nivustaipeiden alueita. Vieressä seisonut järjestysmies kohautteli tyylikkäästi hartioitaan rouvan vielä hyppiessä Annikan jaloilla.

Pohdimme, että tokkopa tuosta voi enää mauttomammaksi mennä. Kuulimme kuitenkin, että Kristiinankadulla eräs toinen neitokainen oli kyykistynyt jalkakäytävälle keventämään kulkuaan. Noin 80-vuotias rouva oli huomauttanut asian sopimatomuudesta, minkä seurauksena neitokainen oli paukauttanut mummua kuonoon.

Lööpistä luin, että jossakin toisaalla oli otettu pikkuvauva huostaan eräältä ympäripäissään olevalta pariskunnalta. Näitä varmaan käy kaiken aikaa eri puolilla Suomea erilaisissa tapahtumissa tai vaikka arkenakin, mutta ne herättävät vasta, kun ne sattuvat omilla nurkilla. Mikä ihmisiä vaivaa? Mitä pitäisi päätellä siitä, että naiset ovat alkaneet käyttäytyä yhtä tyylittömästi kuin miehet? Eihän tasa-arvo saa tarkoittaa sitä, että naiset taantuvat miesten tasolle! Mihin tämä johtaa? Mitä asialle voisi tehdä?

Edelliset sukupolvet taistelivat rikkoakseen tabuja. Nyt tarvittaisiin taistelua eräiden asioiden uudelleen pyhittämiseksi.

1 kommentti:

persault kirjoitti...

Niinpä niin.Jos osallistujamäärässä ei ollut pilkkuvirhettä, niin joukkoon mahtuu n. 4000 psykopaattia pienemmistä piruista puhumattakaan. Mitä pitäisi tehdä? Henkilökohtaisella tasolla: Miksi tunkea tilaisuuksiin, joissa tilastollisestikin on suuri mahdollisuus joutua ns.hankaluuksiin. Jos osallistuu ottaa tietoisen riskin. Turha silloin on nipotella. Viehättääkö liukuminen mukaan joukkopsykoosiin? Musiikillisesta nautinnosta lienee turha edes keskustella muuten kuin mahdollisena potentoivana agenssina.
Yleisesti: Joukossa tyhmyys jne.Mitä siis tehdä? Jospa lopetettaisiin ahneuden maksimointi ja kaljan myynti moisissa "tilaisuuksissa" Jos 100 000 ihmistä juo litran olutta kukin niin syntyy melkoinen määrä munuaisten erittämää uriinia. Johonkin sekin on lorotettava, koska vain murto-osa mahtuu osallistujien päähän.
jussi