sunnuntai 8. heinäkuuta 2007

Terveisiä Kansanpuistosta

Pohjoismaiden vanhin festivaali Ruisrock on jälleen meneillään Ruissalon kauniissa Kansanpuistossa. Upea meininki ei ainakaan vielä ole latistunut sateestakaan. Mutamäärät eivät ylläkään Roskilden festivaalin tasolle.

Ensimmäisenä iltana oli 18 000 ja toisena 30 000 musiikin kuulijaa. Sunnuntainakin varmaan menee 20 000 puhki. Aivan mieletön konsepti! Vuosi vuodelta Merimaa ja kumppanit ovat hioneet järjestelyjä kuntoon ja koko ajan paranee. Jonot olivat lyhyemmät, palvelut pelasivat ja eurot vaihtoivat omistajia.

Vaikka Vantaan Festivaalit hyötyvät tilaisuudesta paljon, on suurin hyötyjä Turun talousalue. Hotellit ovat täynnä ja kauppa käy. Turun imago saa vahvistusta. Vastaan työni puolesta alueen rakennusten siisteydestä, ja rokilla on negatiivinen vaikutus siihen. Siitä saamme toki asianmukaisen korvauksen, mutta joka tapauksessa asiat on nähtävä suuremmassa mittakaavassa. Järjestäjä näkee paljon vaivaa löytääkseen parannuksia ympäristöongelmiin, jotka ovat sittenkin pieniä. Kansanpuisto on tarkoitettu kansan käyttöön eikä ulkomuseoksi!

Mikäli Lounais-Suomen ympäristökeskus ja Turun Sanomat onnistuvat tavoitteessaan pilata niin monen rakastama viehättävä tilaisuus viemällä se jollekin tusinakentälle, ollaan kyllä erikoisilla jäljillä. Se tappaisi Ruisrockin.

Ei kommentteja: