En ole koskaan mieltänyt sosialidemokratiaa yrittäjyyttä tai yritysmaailmaa vastustavaksi aatteeksi eikä se sellainen olekaan. Sdp kuitenkin mielletään turhan usein siten, vaikka puolueen ensimmäiset aktiivit olivat mitä suurimmassa määrin pienyrittäjiä. Ei Sdp:n vieläkään pitäisi tyytyä olemaan tehtaiden ja kuntatyöntekijöiden puolue.
Tänään 16.6.2007 oli Turun Sanomissa Turun Yrittäjien puheenjohtajan Tuula Lindströmmin haastattelu, missä hän aiheellisesti toivoi enemmän keskustelua yrittäjien ja kaupungin päättäjien välillä. Samaa ovat Turun sosialidemokraatit vaatineet ja saivat asian kirjatuksi ns. hallitussopimukseen. Sopimuksesta olisi nyt pidettävä kiinni tältäkin osin ja pitää huolta, että seudun menestyksekkään yrittäjät olisivat edes keskusteluyhteydessä kaupunkiin.
Yrittäminen tuo työtä ja verotuloja seudullemme. Mutta alalla olisi myös paljon kehitettävää työssä jaksamisen ja työhyvinvoinnin suhteen. Oma isäni oli yrittäjä ja kaiket päivät hänellä meni toimistossa istuessa. Veljieni kanssa hän ehti viettää aikaa lähinnä lomilla. Hänen oli tehtävä töitä kovaa oman yrityksensä ja työntekijöiden sä hyvinvoinnin takaamiseksi. Tarina on tuttu. Jotain olisi keksittävä olosuhteiden parantamiseksi. Olen myös mm. harkinnut aloitteen laatimista Sdp:n puoluekokoukselle 2008, että yritykset tulisi vapauttaa pakollisesta kirkollisverosta.
Olen ilahtunut, että Sdp on saamassa kuntavaaleihin 2008 taas ainakin muutamia turkulaisia yrittäjiä, kuten Ahmed Al Chibibin ja Eija Niemisen. Toivottavasti myös pitkän päivätyön tehneet Mika Stepanoff ja Ruth Hasan jaksavat joukkuessa mukana. Yritysmaailmassa työskenteleviäkin on lähdössä mukaan. Näin taataan parhaiten, että yritysmaailman ääni kuuluu ainakin Sdp:n joukoissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti