keskiviikko 6. kesäkuuta 2007

Menot jatkavat karkailuaan

Turun Sanomat kertoi, kuinka Turun menokuri on edelleenkin heikko. Poliitikot sitoutuivat tälle vuodelle aiempaa tiukempaan menokuriin, mutta yli mennään taas niin että rytisee. Turussa on toimeenpano-ongelma.
Aiemmin on nähty asioiden menevän siten, että kaupunginvaltuusto tekee virkamiesten esittelystä poikkeavan päätöksen. Jääräpäiset virkamiehet jättävät päätöksen toteuttamatta, odottavat muutaman kuukauden jotta asia unohtuu ja tuovat sen uudelleen alkuperäisellä tavalla päätettäväksi. Onko vika oman työnsä ohessa toimivissa luottamushenkilöissä vai virkamieskunnassa? Vika näyttäisi olevan henkilöissä ja johtamisjärjestelmässä.
Jos valtuusto tekee tiukan budjetin, virkamiesten tehtävä on toteuttaa se. Vain siten valtuusto voi kantaa asiasta vastuun. Ikävätkin leikkaukset menisivät poliitikkojen piikkiin. Jos ylitetään niin kuin ylitetään, siirtyykö vastuu virkamiehille? Näyttää kyllä siltä, ettei mene kenellekään.
Kaupunginjohtajan on pantava tuulemaan! Vaikka ongelma onkin vanhempi kuin Mikko Pukkisen kausi, noin suurta palkkaa ei olkien kohauttelusta makseta.

Ei kommentteja: