sunnuntai 3. kesäkuuta 2007

Vaalien välillä näkyminen

Olipa upea kesäpäivä! Järjestimme työporukalla kesätilaisuuden Ruissalon Kansanpuistossa vanhojen työväenliikkeen perinteiden mukaisesti. Opiskelijapumppu Sohon Torwet soitti mukavaa musiikkia, lapsille oli ohjelmaa ja musiikin tauolla sana oli vapaa. Olimme myös luvanneet parissa lehti-ilmoituksessa tarjota makkaraa vieraillemme. Kaasugrillimme teki tenän - se ryhtyi palamaan täysillä ja venttiilivian takia sitä ei saanut sammutettua. Soitin paloauton katsomaan tilannetta. Pojat sanoivat, että täytyy vain antaa kaasupullon laskea tyhjäksi. Tarjosimme palomiehillekin makkarat saatuamme ensin toimivan varagrillin ja siihen toimivan kaasupullon. Että sellaistakin ohjelmaa kesäjuhlakansalle.
Paikalla oli myös mahdollisuus antaa palautetta paikalla olleille turkulaisille ja lähikuntien sosialidemokraateille. Viritimme rollupit ja kojut makkarapisteen viereen, jotta tapahtuman järjestäjä ja maksaja tulisi kaikille selväksi. Muutamia ohikulkijoita kävikin.
Joskus hymyilyttää, kun vaalien alla ihmiset tulevat aina närkästyneinä sanomaan, että kyllä sitä nyt näytään kun on vaalit, mutta muuten ei koskaan. Tänään en ollut suinkaan ensimmäistä kertaa ihmisiä tapaamassa vaalityön ulkopuolella. Mainitsemani periaate istuu kuitenkin syvässä. Nimittäin eräs herra joka poikkesi tarjotulle makkaralle totesi, että "joko te olette sen vaalityön aloittaneet?"
Asiat saadaan aina näyttämään siltä kuin halutaan...

Ei kommentteja: