sunnuntai 3. kesäkuuta 2007

Vaihtoehto musiikki- ja kongressitalolle

Turun kaupunginjohtajan Mikko Pukkisen johdolla tehdyssä esityksessä Aurajoen rantaan syntyisi valtava kompleksi uudeksi musiikki- ja kongressitaloksi. Investointi olisi valtava ja sen vuosittaiset käyttökustannukset nousisivat useisiin miljooniin euroihin. Samalla luotaisiin kilpaileva organisaatio Turun Messukeskukselle, missä kaupunkikin on merkittävänä osakkaana.
Turun Sanomien mukaan Turun hotellit ovat täynnä kesäisin ja kongerssikaupunkina Turku on noussut maan suurimpien joukkoon. Tilannetta on varaa vielä hieman parantaa, mutta kuvatun kaltaista jättilaitosta tilanne ei vaadi. Panos-tuotos-suhde ei olisi kohdallaan.
Ja mitä tehdään akustiikaltaan ylistetylle Aninkaistenkadun konserttitalolle? Se on peruskorjauksen tarpeessa, eikä siitäkään ole tulossa halpa investointi.
Kaupunginhallitus nimeää tänään työryhmän pohtimaan Aurajoen rannan pytingin sijoituksen rahoittamista. Sitä tulee johtamaan kokoomuksen Pekka Ruola, jäseniksi tullee Pauliina de Anna (vihr), Rauno Artesola (vas) sekä Sdp:n Piia Elo. Demarit katsoivat, että ryhmässä tulisi olla mukana myös joku sellainen, joka 40 vuoden päästä maksaa niitä käyttökustannuksia, ja Piia 28-vuotiaana on sellainen.
Toivon, että ryhmä päätyy sellaiseen lopputulokseen, että Aurajoen rannan mallille ei löydy rahaa. Sen sijaan kunnostettaisiin nykyinen konserttitalo ja tuettaisiin Messukeskuksen laajennusosaa siten, että Turkuun saataisiin Suomen komein kongressitila näyttelytiloineen. Näin elinkeinoelämä ja veronmaksajat saavat parhaan hyödyn.

2 kommenttia:

Piia Elo kirjoitti...

Juu, siihen pyritään, että me oikeasti pystymme myös maksamaan tulevaisuudessa sen, mitä nyt päätämme rakentaa. Ja ehdottomasti olen toveri toiminnanjohtajan kanssa samoilla linjoilla, Artukaisia kehitetään ja konserttisalia remontoidaan. Ei pykätä valtavia miljoonakohteita keskelle kaupungille, paikkaan joka on kuitenkin liian kaukana turkulaiselle julkisen liikenteen käyttäjälle.

Katsotaan.

En muuten ollut tietoinen tuosta valintani perusteesta. Mutta uskon, että keskustelu tästä aiheesta tulee jatkumaan.

Ja tervetuloa sähköiseen maailmaan! Löysin sinut googlaamalla itseni ;)

Piia

Petja Raaska kirjoitti...

Kiitos tervetulotoivotuksista. Outo on ympäristö vielä, mutta tavoille opitaan.

Ei se suinkaan ollut ainoa kriteeri, mutta mielestäni mainitsemisen arvoinen.

Hämähäkkitonttia vaivaa myös toinen tekninen ongelma: Kymmeniä rekkoja vaativat suuret produktiot ovat vaikeuksissa lastauksen kanssa. Tampere-talossa on aivan valtavat systeemit sitä varten. Pukkisen työryhmä on jättänyt tämän huomiotta, ottaakaa te se huomioon.